Dagfinn Knudsen


alt21. mars til 4. mai 2014

Galleriet er nå stengt frem til august.
I påvente av ny utstilling vil du fortsatt kunne ta en titt på Dagfinn Knudsens bilder gjennom vinduet.
Har du spørsmål eller ønsker å bestille er det bare å sende en mail eller ringe meg.

Det er også mulig å avtale tid for visning.Dagfinn Knudsen er en av Norges mest anerkjente grafikere.

Siden debuten i 1980 har han holdt en mengde separatutstillinger over hele landet, og har også hatt flere utstillinger utenlands, blandt annet i Berlin og Stockholm.

Dagfinn Knudsen har alltid hentet inspirasjon til sine motiver gjennom å iaktta mennesker.ÂÂ Tidlig på 80-tallet var han en del av Oslos punkmiljø og det var derfor naturlig at han ble en av de første i Norge til å formidle "punk-moten" i sine portretter.

De fleste av arbeidene hans er utført i koldnål og lignende klassiske "metallgrafiske" teknikker.ÂÂ Grovt rissede motiver, uten omveier, rett på sak og med farger som ser ut til å være brutalt presset ned i papiret.ÂÂ Motivene kan virke enkle, men strutter av sjel og er faktiske resultater av en møysommelig og tidkrevende prosess.

Knudsen har holdt fast ved og videreutviklet sin teknikk, fortsatt er motivene hans inspirert av mennesker, moter og trender. ÂÂ

Motivene er som oftest kvinneportretter - helt naturligÂÂ i følge Knudsen selv - for her er de ytre ulikhetene størst.ÂÂ Og ser man nærmere på de maskeaktige figurene finner man de sarteste menneskelige uttrykk bak alt det ytre stæsjet og kostymene.

For å få et friere uttrykk komponerer han bildene uten bruk av forelegg eller modeller. ÂÂ Stilen er stram og urban, der den menneskelige anatomi fremstår fordreid og forenklet.ÂÂ

Dagfinn Knudsen sine bilder er innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Samtidsmuseet, Riksgalleriet og Norsk Kulturråd.

Priser fra 2.500,- til 8.500,- eks. rammer.

Åpningstider:
Torsdag - søndag kl. 13 - 17
ÂÂ ÂÂ ÂÂ

alt

altÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ ÂÂ ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

altÂÂ ÂÂ ÂÂ ÂÂ alt

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ


altÂÂ


ÂÂ


ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

altÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

ÂÂ

altÂÂ