Aasen, Andersen, Pettersen

En siste, ekstra sjanse til å se denne utstillingen

Søndag 11. desember klokka 14.00 - 16.00. 

Det er med tungt hjerte vi legger ned driften av Galleri MAP.
Vi åpnet vår første utstilling vinteren 2007 med en ambisjon om å drive et galleri for alle. De som kom innom, skulle ha en mulighet til å kjenne på hva kunst kan gi. Galleri MAP skulle være uhøytidelig, både alvor og ikke minst mye gøy.

Galleristen viste sine strektegninger på den første utstillingen i Galleri MAP. Straks etter kom May-Irene Aasen med utstillingen «GUTTA - På veien med Jokke & Valentinerne». Kort etter kom Morten Andersen med «Turboneger-utstillingen» i Galleri MAP.

Jeg føler meg ydmyk når jeg nå kan vise mine strektegninger sammen med disse to drevne kunstnerne som har levd hele livet sitt gjennom kunsten. De har betydd utrolig mye for galleriet. En spesiell takk også til mannen til May-Irene Aasen, Guttorm Nordø. Med utallige utstillinger og som en av våre viktigste kritikere har han stilt opp for oss i tykt og tynt gjennom årene.

Tusen takk til alle dere trofaste som har fulgt meg og Galleri MAP gjennom disse årene. Det har betydd så mye for trivselen å se interessen og gleden ved å se kunst og få lov til å slå av en prat. Det kommer jeg helt klart til å savne.

Hilsen Mari-Ann Pettersen

 

Om kunstnerne:

May-Irene Aasen, foto
Morten Andersen, foto
Mari-Ann Pettersen (MAP), strektegninger

Morten Andersen (født 1965), bosatt i Oslo. Han er utdannet ved International Center of Photography (ICP) i New York, USA (1990 - 91). Innehaver av Statens garantiinntekt for kunstnere siden 2011, i 2017 fikk han Oslo bys Kunstnerpris for sitt arbeide. Andersen har opparbeidet seg en lang merittliste gjennom sitt nærmere 40-årige virke som fotograf, og kan skilte med en lang rekke utstillinger nasjonalt og internasjonalt. Han har gitt ut 26 bøker. Den seneste, Satyricon & Munch, hvor han fulgte Satyricon i prosessen med å lage musikk og utstilling på Munch-museet tidligere i år. 
Se omtalen av utstillingen "Ass TIme Goes By"  i 2008

May-Irene Aasen (født 1963 i Oslo), bosatt i Hof. Fotograferende billedkunstner og musiker med snart førti års fartstid bak kamera og trommer. Hun har opp gjennom årene hatt en rekke utstillinger i inn- og utland, gjort offentlige utsmykkinger, illustrert bøker, og var blant annet festivalutstiller på Preus museum i 2018. Hun fikk sin fotografiske utdannelse på 1980- og 90-tallet ved Fotolinja på Sogn, og Fatamorgana - Danmarks Fotografiske Billedkunstskole, og hun har mottatt flere stipender. Utga boken "Gutta - På veien med Jokke & Valentinerne" i 2005 (ny utvidet utgave kom i 2014) - en bok med over 200 av Aasens fotografier fra årene hun spilte i bandet.
Se omtalen av utstillingen om Jokke og Valentinerne fra 2008

Mari-Ann Pettersen (MAP). Drevet Galleri MAP fra 2007. (Et deilig avbrekk fra økonomistyring og juridisk arbeid.) Har alltid tegnet og malt, men strektegningene fikk sin spede barndom i 2002. Tegningene er laget med japansk tusjpensel på rispapir.
Utstillinger i Smia Galleri og den første utstillingen i eget galleri.
Innkjøpt av LO-Media (65 bilder).